anatomy-trains-oslo-don-thompson-1

Anatomy Trains i Oslo

Det er snart tre år siden jeg fikk viktigheten av kroppens fascia presentert for første gang (PS! Dette blogginnlegget er skrevet for tre år siden). Jeg ble straks mer nysgjerrig- noen måneder senere deltok jeg på et kurs i regi av smertebehandling.info. Hvor en av de store forskerne innom fascia holdt foredrag, Dr. Robert Schleip. På det samme kurset møtte jeg ei hyggelig jente fra Bergen som stilte seg opp og presenterte et konsept som heter Anatomy Trains.
anatomy-trains-oslo-don-thompson-1

Anatomy Trains i Oslo
Så skulle det ta nesten tre år før jeg fikk meldt meg på Anatomy Trains (og angret straks på at jeg ikke hadde gjort det myyyye tidligere). Jeg innsåg fort at dette var en skikkelig missing link for meg som terapeut, og konseptet passet så vanvittig godt inn i den retningen jeg har valgt å gå, nemlig kroppens holdning. Jeg ønsker å skrive om dette kurset, da jeg tror at også mange andre terapeuter og blant annet personlige trenere og yogainstruktører vil ha glede av dette kurset..

Jeg ble selv introdusert for Anatomy Trains av Therese Hansen som driver Bergen Body Work AS. I Bergen har det hatt Anatomy Trains workshops en god stund allerede. Therese tok sjansen på å invitere Don Thompson til Oslo og satte opp to introduksjonskurs (Anatomy Trains 1&2), og det har vært en stor suksess. På en måned har de nå hatt to fullsatte kurs. (PS! i dag heter disse kursene «Anatomy Trains in Structure and Function» Neste kurs er i Oslo er 14-17 september 2017, les mer her!)

Hva er Anatomy Trains?
Gründeren bak Anatomy Trains konseptet er Tom Myers. Tom Myers «oppdaget» og kartlagte linjer i kroppen som viser hvordan de danner gjennomgående komplekse funksjonelle sammenhenger. Under helgens 4-dagers kurs, som er selve grunnkurset fikk vi se Linus, som har hatt en skeiv kropp, ett forkortet ben og medial tiltet fot. Stå tilnærmet helt oppreist etter 20-30 minutters jobbing langs disse linjene i kroppen. Det var så utrolig fascinerende!

Jeg spurte om Therese kunne fortelle oss litt mer om Anatomy Trains og konseptet:

”Anatomy Trains er suverent kurs for alle som jobber med bevegelsesapparatet/bløtvev (også PT´er) Anatomy Trains er en fantastisk anatomi bok først og fremst. Og den gir logiske forklaringer slik at uansett hvilke terapiform man utøver, får et innblikk i å tenke mer helhetlig og se kompensasjoner som sannsynlig forårsaker smerteproblematikk ett annet sted i kroppen. Selve Fascial behandlingen lærer man først i FRSB workshopen som sys sammen helhetlig i 8 dagers modulen til en komplett behandlingsform 3 serien. Sånn sett kan man si at Anatomy Trains kurset er grunninnføringen/grunnforståelsen av kroppens bevegelsesapparat og dette kan adopteres inn i hvilken som helst behandlingsform, enten det er fysioterapeut, manuell terapeut, naprapat, kiropraktor, akupunktør massør/massasjeterapeut , yoga, pilates, PT osv. Bergen Body Work har arrangert kurs nr. 20 denne helgen og målet mitt er å gjøre denne utdanningen til et fast tilbud i Norge. Rett og slett fordi den er så grunnleggende viktig i hvilke som helst terapiform. Noe av det som var grunnlaget for at Anatomy Trains boken ble til, var at Tom Myers i sine disseksjons kontra andre anatomister snudde knivbladet motsatt veg. Ikke ned men sidelengs. Det var slik han fikk teorien om de sammenhengende lagene( The conective tissue) i helhetlige linjer overfladiske til de helt dype lagene”

Anatomy trains skaper også linjer oss mennesker imellom.
En annen ting jeg liker så godt med kurs som dette er det brede omfanget av andre interessant og kloke mennesker. Selv møtte jeg jo Therese på et tidligere kurs, og som nå har ført til et samarbeid oss imellom, samt mange andre terapeuter og instruktører, som massasjeterapeuter, fysioterapeuter, en kiropraktor, yoga- og pilatesintruktører og flere personlige trenere, og meg selv da som kom som eneste naprapat…. denne gangen 😉

Don-kursholder assistentene Therese og Kai.
Don-kursholder, kursvert Therese og kursassistant Kai.

Tusen takk for en flott workshop til Therese, Don og Kai

Når er neste kurs i Anatomy Trains?
Nå er det slik at disse siste linjene blir skrevet sommeren 2017. Etter forespørsel fra Therese, har jeg tatt over vertskapet for Anatomy Trains workshopene i Norge. Grunnen er god beskrevet allerede i 2014, da jeg skrev dette innlegget… Og et sterkt ønske om at Anatomy Trains forblir i Norge, men det er opp til mine kroppsinteresserte kollegaer å vise at behovet og interessen finns her 😉

Vi har derfor gleden av å invitere til nytt Introkurs i Anatomy Trains i Oslo 14-17 september. Les/Meld deg på her!

Jeg gleder meg veldig!

Klem Monica


Publisert

i

av

Stikkord: