Fot til besvær!

Visste du at så mange som 80 % har ein eller anna form for feilstilling i foten. Grunnen til dette er fram for alt at stort sett alt me går på i dag er flatt underlag, de vil sei at foten ikkje får den nødvendige og nyttige belastninga den burde fått frå eit meir variert underlag. Ein anna viktig grunn som og er med på å ta bort normal fot funksjon er sko.

Innleggssåle, superfeet, naprapat
Slit du med fot, bein, kne, hofte og ryggplager? Då kjem det kanskje frå føttane dine!

Mange vondter kan oppstå frå føttane
Når foten ikkje blir bruka optimalt så blir det til slutt plager i og rundt foten, plager som dette kan til eksempel vere plantarfascitt, hælspore, halux valgus, mortons nevrom, Akilles plager, beinhinnebetennelse og plager som forplantar seg vidare opp i kne, hofter, rygg til og med til nakke då det skjer små kompensatoriske forandringar heilt frå foten.
Innleggssåler, sålekurs, overpronasjon, kurs terpaeuter

Ettersom dei aller fleste har ein eller anna form for fotfeilstilling er det av stor nytte å bruke bra sko, ofte er riktig skoinnlegg nødvendig, då desse gjer god støtte i fot buen for dei som overpronerar (og det er det mange som gjer)- foten ligg nesten flatt på golvet.

Sko med «overpronasjon» anbefalast ikkje
Mange sko i dag tilbyr ikkje denne støtta under fot buen, sjølv sko med ”støtte” for overpronasjon er feil konstruera. Dette gjeld fram for alt joggesko, der dei lagar sjølve undersåler på skoen høgare på innsida, medan sjølve innleggssåla er like flat som alltid, heilt idiotisk spør du meg, kven vil vel springe i ”skråning” heile dagen?

Sko med overpronasjon, innleggssåle, superfeet, naprapat
Viktig med bra skotøy, og innleggssåle om du overpronerar.

Få deg ein undersøking av fotstillinga di
Slit du med plager i fot, bein, kne, hofter og kne syns eg du bør få ein fotundersøkelse, dette bør dei aller fleste terapeutar ha kunskap om.
På klinikken vår, Oslo Naprapatklinikk tilbyr me dette som ein eiga undersøkning, elles så inngår det i ein vanlig naprapatkonsultasjon ved plager i områda nemnt over.

Innleggssåler, naprapat, overpronasjon
Me tilbyr franskprodusera såler, dei kan hjelpe mange.

Me hjelper med øvingar og såler
Finn me avvik i fot stillinga di, hjelper me med såletilpassing, øvingar for å styrke opp og minske/ førebygge vidare utvikling, samt anna viktige tips og råd i forhold til sko og andre ytre faktorar som kan spille inn.
Sålene me jobbar med er tynne, men har god støtte i fot buen, pelott for framfoten, men er samtidig fleksibel som gjer moglegheit for normal fot funksjon.

Kurs for terapeutar i fot- og beinproblematikk, samt såletilpassing
Jobbar du som terapeut og ynskjer å lære meir om dagens tema, så skal eg halde eit kurs i fotfeilstilling og såletilpassing 6 juli 2013. Dette kurset er fint sjølv om du ikkje har tenkt å sele sålar, kunnskapen og moglegheit til å sende vidare til rett kompetent terapeut er like viktig. Les meir om fot- og sålekurset her.

/Monica


Publisert

i

av