Så enkelt lager du ståbord til hjemmekontoret!

Jobber du mye hjemmefra, eller bruker noen timer foran pc eller mac om ettermiddagen eller kvelden?

Ofte bruker vi mer tid foran dataen enn vi gjerne vil tro eller innrømme. Dårlige arbeidsstillinger gjør at du lett kan få spenninger i nakke, skulder og rygg.

beder-holdning-ergonomisketips-vondt-mellom-skulderbladene-naprapat

Ser daglig plager relatert til dårlig ergonomi!
Som naprapat ser jeg daglig kunder som kommer med de overnevnte plagene, og mye skyldes hvordan de jobber. Dårlig kunnskap om ergonomi (arbeidsstillinger) og dårlige vaner når de er ferdig på jobb er mye av grunnen til at plager oppstår. Men jeg er sikker på at med litt mer bevissthet og kunnskap kan mange av disse plagen forebygges. Dette er også mye av grunnen til at jeg har valgt å spisse meg inn mot holdning og holdningsrelaterteplager!

Har selv fått kjenne på plagene dårlig ergonomi kan gi…
Periodevis jobber jeg mye kveldstid og for en stund tilbake kjente jeg selv hvordan vondter i nakke, skuldrer og spesielt et brennende punkt ved høyre skulderblad kom smygende.

Det var da mannen min og jeg kom på at vi ville lage et ståbord hjemme, slik at vi kan unngå dårlige ergonomiske forhold når vi jobber hjemmefra.

Ståbordet kostet oss rett under 200 kr!
Vi kjøpte noen skinner på Coop bydd, samt to hylleholdere, av typisk garasjeopphengsystem. Vi kjøpe skinnene 65 cm lange, slik at vi også kan senke bordplaten og bruke det som vanlig skrivbord.

enkelt-hjemmekontor-inspirasjon
Enkel, kjapp og rimelit løsning!

Spar kroppen for vondter ved å bruke ståbord.
Det er mange fordeler ved å ha et høyt- og senkbart bord, ettersom dette ikke er et elektrisk skrivebord, har vi valgt å kalle det et ståbord- men som sagt så kan det enkelt settes noen hakk ned og jeg kan velge å sitte de dagene jeg vil det.

Bordplate kan du kjøpe hvor som helst- og etter den størrelsen du ønsker. Vi tok helt enkelt og brukte den ene innlegg skiven til spisebordet vårt, da ble det fin match som en bonus 😉

Fordeler ved å stå når du jobber:
• Mindre belastning for nakke, brystrygg og korsrygg
• Du slipper å stenge av blodsirkulasjon som du gjør når du sitter, da fremfor alt i hofte og kneparti.
• Bedre for kroppsholdningen

Velg godt skotøy når du skal stå og jobbe.
Velg godt skotøy når du skal stå og jobbe.

Er det noen utfordringer med ståbord?
Noen vil kanskje oppleve å bli trøtt eller få litt vondt i ryggen ved å stå for lenge. Et godt stikkord er variasjon. Bytt på å stå og sitt.
Når du står er det lurt å ha gode sko.

Når du står avslører det samtidig hvor god kjernemuskulatur du har. De med svak dyp mage- og ryggmuskulatur vil fortere blir trøtte i disse musklene, de ytre musklene må ta over stabiliseringsjobben (som de dype musklene egentlig er skapt til å gjøre…) og du vil få ubehag/vondt i ryggen.
Blogginnlegg om hvordan du får kontakt med og trener de dype magemusklene kommer om ikke lenge.

Lykke til med å installere ditt helt egne, hjemmesnekret ståtord ☺

Lyst til å får 5 tips om hvordan du kan forebygge en dårlig holdning? Skriv deg opp med navn og e-post da vel:
[hcshort id=»27″]

Vennlig hilsen Monica


Publisert

i

,

av