løpe-etter-fødsel-diastase-kk-mila

Ønsker du å kunne løpe igjen etter å ha fått barn?

For mange kan det å ta selv en kort løpetur både være utfordrende og vondt. Det er liksom ingen selvfølge å kunne løpe igjen etter du har født barn.

løpe-etter-fødsel-diastase-kk-mila
Kanskje løping ikke er så fjern drøm likevel …

Magemuskulaturen tøyes ut og gir mindre stabilitet!
Under graviditeten har muskulaturen tøyd seg ut, de ytre magemusklene har til og med delt seg, noe som er helt normalt. Den dype muskulaturen vil også tøyes, det samme gjelder bukhinnen. Hos noen kan til og med den dype muskulaturen (m. Transversus) dele seg.

Mange trener for hardt og for tidlig
Det har vært lite fokus på korrekt trening både under og etter graviditet. Samtidig er det i samfunnet/media stort fokus på å komme i form igjen så fort som mulig etter fødsel. Som resultat av dette trener mange nybakte mammaer både for hardt og for tidlig.

Som cert. Mammamagetrener er jeg veldig opptatt av tidlig aktivering og trening av den dype magemuskulaturen. Denne trenes opp sammen med bekkenbunnen, denne treningen kan og bør startes med tidlig.

mammamagetrening-cert.mammamagetrener-oslo-monica-aschim-oslo-naprapatklinikk-barseltrening

Trening som bør unngås i tidlig stadie er blant annet (gjelder også deg som har diastase):
• Løping
• sit-ups
• planke
Og grunnen til dette er fordi mange ikke har kontroll over den dype magemuskluaturen, og kan derfor i verste fall trene på seg en diastase (eller trene på deg en enda større diastase om du har delte magemuskler fra før). For tidlig, og for tung trening kan også gi lekkasje.

Vanlige symptom ved diastase (Separerte magemuskler)
• Ustående mage
• Vondt i rygg- og/eller bekken
• Lekkasje
• Mage- og tarmproblem

Hvordan skal du komme tilbake til løping?

Jeg anbefaler deg å oppsøke din nærmeste cert. Mammamagetrener både for sjekk av dine magemuskler, samt hjelp til å bli sterk i de dype musklene igjen. Når du har gjenopptatt styrke og kontroll av dype magemusklene er det klart for å trene på løping uten å miste kontrollen over den dype muskulaturen.

Når din cert.mammamagetrener mener du er klar for lett løping…
Anbefaler jeg deg og starte med å gå i bakker. I starten vil du bruke endel tid på å klare å kontrollere bekkenbunn og m. Transversus. (Dette lærer du hos din cert.mammamagetrner). Etterhvert går du over til korte joggeintervaller, både i bakke og i terreng. Etterhver trener du på mer distanse, anbefaler deg så klart å starte med korte distanser for så å øke gradvis så lenge du kjenner at du har full kontroll.

cert-mammamage-trener-i-oslo-trening-etter-fødsel-barseltrening
Selv er jeg utdannet cert.mammamagetrener. Lurer du på om det finnes hjelp der du bor? Bare spør meg 🙂

Selv klarte jeg å løpe 10 km under KK-mila, etter fokusert trening!
Jeg har selv to barn, 4 og 6 år (nå er de blitt 5 og 7, og fått en gutt til som nå er 9 måneder). Og har hatt store problemer med kramper i magen, samt at den har stått ut som en ballong etter løpeturer.
Under min cert.mammamageutdannselse viste det seg at jeg selv hadde diastase, da var det flere biten som falt på plass den dagen gitt.

Jeg bestemte meg for å legge ned all hard trening og kun ha fokus på min mammamagetrening. Jeg jobbet meg systematisk opp, i sakte men sikkert tempo, jeg hadde tross alt trent på meg en lekkasje under en bootcamp trening når mellomste gutten min var 10 måneder.

Og 6. September 2015 løp jeg som sagt kk-mila, fullførte rett over en time- en stor bragd for meg som kun 7 månader tidigare, bare kunne løpe korte strekker.
Nå løp jeg en hel MIL uten at magen stod ut som en ballong og uten mine magekramper.

Ønsker å samle flere mammaer som gjerne vil klare å løpe igjen…
Dette har virkelig inspirert meg til å løpe KK-mila i år også (har siden sist fått min tredje gutt, han er nå 9 måneder, diastsen er nok dessverre blitt enda større etter denne graviditeten, men jobber meg sakte med sikkert tilbake til løping igjen) og håper mitt er at jeg klarer å inspirere og få med meg maaaange andre mammaer som veldig gjerne vil løpe, men som rett og slett tror det er umulig etter de har fått barn.

Gratis barseltrening, med mål om å kunne løpe/trene normalt igjen

Jeg har nå startet gratis «løpe»trening for mammaer på Smestad i Oslo og på Marikollen i Rælingen. Det kan variere noe med dager og tider fra uke til uke, men ta kontakt med meg på monica@oslonaprapatklinikk.no om du er vilte mer/melde deg på 🙂  Tirsdag 30/5 kl. 12.00 er neste i Oslo, og onsdag 30/5 kl. 12.00 er neste i Rælingen.

OBS! Noen lurer sikkert på om det er for sent. Mammamagetrening er for mammaer uansett barnets alder.
Her er alle hjertelig velkomne!

Håper virkelig du blir en del av laget!

Vennlig hilsen Monica


Publisert

i

,

av

Stikkord: