få-en-bedre-kroppsholdning

3 grunner til å velge god kroppsholdning

Ja, for god kroppsholdning er faktisk et valg, et valg om å ta grep om kroppen og helsa di. Og det er SÅ mye lettere enn du kanskje tror.

Visste du at alle har en god kroppsholdning? Det vil si mulighet til å ha en god holdning (Så leng det ikke er en bakomliggende sykdom). Problemet er at over tid så lar vi kroppen (kroppens bindevev) sakte men sikkert tilpasse seg situasjonen vi er i. Uten at vi tenker på de, så blir skuldrene mer og mer innoverrotert, ryggen mer og mer krum, og hodet faller mer og mer frempå.

få-en-bedre-kroppsholdning

Sakte men sikkert får vi dårligere og dårligere kroppsholdning

Når ting skjer over tid, tror kroppen din at dette er det normale. Selv synes du sikkert det både er vanskelig og ”unormalt” å rette deg opp (altså slik som du en gang kunne uten problem).

Ikke alle er klar over at de har dårlig holdning. Og grunnen til dette er nettopp fordi det har skjedd gradvis over tid. Mange opplever derimot typiske plager som kontorsnakke, hodepine, musearm, brennede følelse ved skulderbladene som ofte kan relateres til hvordan kroppsholdningen din er.

dårlig-holdning-sjekk3 grunner til å velge god kroppsholdning
1. En god kroppsholdning forebygger stress på muskler og ledd
2. En god holdning ser estetisk mye finere ut
3. En god holdning forebygger typiske kontorsrelaterteplager (se nedenfor)

Slik sjekker du om du har dårlig eller god kroppsholdning:

Om du ikke helt vet hvordan holdningen din er, er det letteste å få noen til å ta bilde av deg (helkropp) fra siden. Om du drar en loddrett linje fra øret og ned, så skal (optimalt for god holdning) linjen gå tvers gjennom øre, skulder, albue, hofte, kne og ankel.

 

Hvordan kan en dårlig holdning forebygges?
Kroppen vår er utrolig flink til å tilpasse seg, sitter vi mye, ja da blir visse strukturer påvirket, sitter vi foran en skjerm hele dagen, ja da er det ofte strukturer rundt nakke og skuldrer som tilpasser seg OM du ikke gjør noe med det.

student-eksamen-smart-lesing
Husk å ta aktive pauser, vekk fra pc´en! Foto: Shutterstock
  • Om du er flink til å ofte skifte stilling, uansett hva du gjør, ja da er du med på å forebygge, ikke bare en dårlig kroppsholdning, men typiske ”kontorsrelaterteplager” som nakkevondt, hodepine, skulderplager og vondt i brystryggen for å nevne noen.
  • Kroppen trenger smøring, og den beste måten å gi kroppen smøring på er bevegelse, movement, hverdags aktivering, små mikropauser, energipauser. Gå i trapper (i stede for å ta heis), leke med barna. Ja alt som skaper bevegelighet og variasjon for kroppens muskler og ledd (og i aller høyeste grad alt annet av bindevev og celler i kroppen.

Variasjon og aktivitet er det beste for kroppen din!

 

[hcshort id=»27″]

 

Finnes det behandling for en bedre holdning?

Ja, og det er nettopp dette jeg brenner så vanvittig for. Først og fremst brenner jeg for å fortelle viktigheten av å ta vare på en god holdning, altså den forebyggende biten, om ergonomi og kunnskap rundt kroppsholdning og kroppens biomekanikk.

Det å få hjelpe de som opplever at holdningen er blitt dårlig, tilbake til en mer ergonomisk og funksjonell kroppsholdning med behandling er fantastisk gøy. Og det skjer utrolig mye på kort tid.

Ønske du mer info er det bare å kontakte meg, helt uforpliktende e-post: monica@oslonaprapatklinikk.no eller tlf 99302150.

Ønsker det en nydelig og aktiv start på 2018-01-02

Vennlig hilsen
Monica
Naprapat og holdningsekspert


av

Stikkord: