Hodepine fremprovosert av eksamenslesing? Slik unngår du det!

Det nærmer seg eksamen, innleveringer og presentasjoner, presset er høyt og du ønsker ikke noe annet enn gode resultater og karakterer.
Med en stadig økende verk i nakken og dunkende hodepine i bakhodet eller i panne- /tinningene, er det ikke lett å konsentrere deg om studiene …

eksamen-stress-hodepine-nakkesmerter
Unngå nakkeplager og hodepine ved å variere hvordan du sitter/står, ta aktive pauser. Foto: Shutterstock

 

Selv om presset er høyt og tiden er knapp, er kroppen avhengig av variasjon, pauser og trening. Noe som lett blir glemt eller nedprioritert i stressede perioder. Ikke fordi du ikke vil, men på grunn av de gode resultatene du ønsker å oppnå, legges dette gjerne på pause en liten stund …

Det er da kroppen sier ifra, selv om det er for en kort periode behøver nakken, hodet og kroppen din noe annet å holde på med, du trenger luft, kroppen trenger blodgjennomstrømming, den trenger en pause …

Hva med å være litt kreativ under eksamensinnspurten, studer med variasjon og unngå hodepine og nakkevondt

Tips 1

Få med deg en studievenn og kjør kryssforhør med hverandre når dere går, løper, trener styrketrening eller hva dere måtte ønske å trene.

student-eksamen-smart-lesing
Du behøver ikke alltid sitte stille når du leser. Aktivitet stimulerer faktisk innlæringsevnen! Foto: Shutterstock

 

Tips 2

Lag deg tankekart, men på ei tavle slik at du står oppreist, bra med variasjon for kroppen, samtidig som det gi bra innlæring. (Les mer om hvorfor nettopp tankekart gir god innlæring)

student-hodepine-nakkesmerter-tankekart-variasjon
Variasjon i hvordan du studerer er bra for kroppen din. Bildet er hentet fra Michigan State University
holdning-ergonomi-kontor
Fokus på holdningen din er alltid med på å forebygge vondt i nakke, skuldrer og hodepine!

Tips 3

Pass på holdningen din, sett bøker på hodet for å kjenner hvordan du setter deg i en fin posisjon 🙂 Ta små mikropauser med bøy og tøy, rull på skuldrene, strekk på armer, bein og ryggen, ja hele kroppen.

Visste du at vi lærer mer når vi er i aktivitet, ta deg derfor flere ”brain breakes” i løpet av dagen uten dårlig samvittighet eller sabotere for viktig innlæring.

Du trenger pauser hvor kropp og topp får helt andre ting å tenke på, da er du oppladet og klar for ny innlæring når du er i gang igjen.

Besøk hos God Morgen Norge for å gi tips til hvordan studenter kan unngå nakkevondt og hodepine.

Fem år etter Solveig tok sin eksamen hadde hun fortsatt daglig hodepine og nakkesmerter. Det hele startet da hun tok sin eksamen. Vi jobbet mye med holdningen hennes, og muskelspenninger i nakke, skulder og øvre del rygg. Etter kun noen få behandlinger var hun blitt mye bedre.

student-hodepine-eksamen
Solveig sleit med mye hodepine og nakkeplager da hun studerte.

Les hvordan to studenter ble kvitt nakkesmerter og hodepine på kun få behandlinger!

Bare ta kontakt om det er noe du lurer på.

 

Vennlig hilsen

Monica, naprapat og holdningsekspert


Publisert

i

,

av