Den visne lille engelen

Du vil kanskje kjenne deg igjen, i historien om den visne lille engelen

En fortelling om hvordan endre ting som tynger deg til å heller styrke deg ♥

Den lille engelen som en gang var full av liv, med pågangsmot og lyst, men hvor en dag alt var borte… Plutselig var alt tungt, og vanskelig, hun følte seg helt borte, hun fikk ikke til det hun aller helst ville…. som var å fly høyt med sine vinger og hjelpe alle på sin veg, bidra og kjenne glede.

Nå kjente hun seg vissen, snøen som kom, var som dalende bly, og grå som aske, det var ikke rart vingene ikke lengre kunne bære den lille engelen.

En dag, da engelen gikk langs veien, med vingene tungt slepende etter i askesnøen, møtte hun på en liten mus. Musen stoppet og kikket opp på engelen, “hvorfor så lei deg” spurte den engelen

“Jeg kan ikke fly lengre”, svarte engelen

“Det er ikke så rart”, sa musen…

Engelen stoppet opp, men sa ingenting

“Ser du ikke” sa musen…

“Ser hva da” sa engelen oppgitt

“Sekken du bærer på”, sa musen, “den som ligger der og tynger på dine vinger”.

“Det er der du bærer alle dine tanker og bekymringer” fortsatte musen, “hvordan skal du da klare å fly, når du bærer rundt på alt dette?”

“Tenk deg” sa musen, “at alt som ligger i den sekken kan gi deg styrke. I den sekken ligger alt som for øyeblikket tynger deg, men ved å ta dem opp vil de forvandle seg til akkurat hva du trenger og ønsker for deg selv…

Forestill at du kan velge fra øverste hylle, akkurat de ressurser, egenskaper og styrker du ønsker og trenger for deg selv, alt bare ved å ta dem opp fra sekken, og blåse dem opp over deg”. 

“Så nå min lille engel, vil jeg hjelpe deg” 

“Nå vil jeg at du åpner opp sekken din, og når du nå gjør dette vil du vite akkurat det du trenger og ønsker for deg selv her og nå”, Engelen åpnet sekken – og SWISH, det slo ut som en magisk sky ut av sekken …

“Hm”, sa engelen litt overrasket, “jeg hører en stemme i hodet mitt fortelle hva jeg skal gjøre”

“Så bra” sa musen, og fortsatte: “Nå kjære engel, husk at du kan plukke opp akkurat det du trenger fra sekken din, for å klare å oppnå det du ønsker deg …”

Engelen plukket opp den første, holdt den i hånden og blåste den oppover, den bredte seg over himmelen og engelen.

“Denne vil jeg at skal guide meg i riktig retning, det må gi meg positive vibber og energi, det må føles rett i hele meg”, sa engelen. Brått etter fikk engelen både bilder, tanker og lyder i hodet, som gav henne et lite glimt av håp. 

Kan jeg ta en til spurte engelen ivrig? Så klart, du kan ta så mange du vil svarte musen.

Engelen plukket ivrig opp en til fra sekken sin, og blåste den opp mot himmelen “denne vil jeg at skal gjøre meg trygg og sterk” 

Engel plukket opp en til, blåste den opp mot himmelen, “denne vil jeg at skal gi meg selvsikkerhet og glede i alt jeg gjør” sa hun

Like etter hadde engelen plukket opp enda en, blåste den ivrig i vei “og denne” sa engelen, “denne vil jeg at skal gi meg tro på meg selv igjen..”

Engelen tok opp enda en, holdt den med begge hendene og blåse den forsiktig i veg, “denne skal gi meg det aller viktigste av alt”, musen kikket spent opp på engelen.  “Denne skal gi liv i vingene mine igjen, slik at jeg kan gjør det jeg brenner aller mest for, som er å hjelpe andre mennesker på min veg, det er min store drøm, nå må jeg bare ta handling”, sa engelen. 

“Lukk øynene dine nå”, sa musen.

“Kjenn på følelsen i kroppen din nå, du vet akkurat hva du må gjøre heretter”, sa musen. “Du både kjenner og hører deg selv si hva du må gjøre for å komme dit du vil, du har fylt opp med alle ressursene du trenger.

Legg hånden på hjertet ditt, og kjenne denne gode og trygge følelsen i kroppen, kjenn gleden og roen du har”

“Se der ja” sa musen, “det smilet vil gjør godt, både for seg selv og de rundt deg”

Engelen åpnet sakte opp øynene sine.

“For en følelse sa engelen, jeg kjenner en ro, styrke og selvsikkerhet, og en enorm glede. Dette vet jeg jeg får til, det kjenner jeg helt ut i vingespissene mine, nå vet jeg akkurat hva jeg må gjøre”, fortsatt engelen.

Engelen tok et lett skritt i den hvite snøen foran henne, nydelige snøkrystaller dalte ned rundt henne, på den ene skulderen satt den lille musen.

Det sies at den lille musen sitter der på skulderen hennes den dag i dag, og hvisker små kloke ord for å påminne henne om alt hun er og alt hun kan.

Tusen takk <3

«Den visne lille engelen» ein personlig historie av Monica Aschim
Kjenner du på utfordringer du gjerne skulle hatt hjelp med?

Etter ein tøff tid i livet mitt, måtte eg ta grep, og meldte meg på kurs i selvutvikling hos SCALA (tidligere MetaResource).

Eg har lært masse om meg selv, og klart å komme meg på beina igjen. Om du selv står i tøffe utfordringer i livet ditt, personlig, på jobben, i relasjoner osv. kan eg virkelig anbefale å sjekke ut tilbudene SCALA har rundt om i Norge.
SCALA (Scandinavian Coaching And Leadership Academy), passer både for deg som vil lære om selvutvikling og kommunikasjon, og deg som vil bli coach eller bli ein bedre leder.

På min egen reise har eg ikkje bare funnet meg selv, men styrket meg på områder eg ikkje ein gang tenkte eg kunne bli styrka på. Og ein av disse tingene er skriving, det har virkelig vært ein selvterapi. Ord har skapt både styrke og glede for meg selv, og håper at noko av skrivinga mi også kan gi litt håp, tanker og inspirasjon til andre <3

Takk som har tatt deg tid til å lese, det betyr mykje!

Monica Aschim (Naprapat og mentaltrener-student)

Helfy living / Oslo Naprapatklinikk

Følg meg gjerne for små dikt og lyrikk på Instagram @monicaaschim.no


Publisert

i

av

Stikkord: