Bruker barnet ditt skolesekken korrekt?

Husker du følelsen da første skolesekken skulle bli kjøpt? Hvilken fikk best i test, hvilke funksjoner har den, hvor mange lommer osv.? Vi er alle ganske kvalitetssøkende når vi skal kjøpe ting til både oss selv og ikke minst til barna.

sekk-barnehagesekk-skolesekk
Foto: Mari Ekkje

Det er nettopp dette som har ført til dette lille innlegget mitt i dag. Fordi jeg ser at mange har gode sekker til barna sine, med gode så mener jeg at den er god ergonomisk for barna. Men det jeg observerer er at mange barn ikke bruker sekken korrekt. Jeg har sett barn på veg til både skole og barnhage, og ute på tur, og de aller fleste har hoftebelte hengende ned langs sidene.

Bruk hoftebeltet på skolesekken
Skolesekken, ja av og til også barnehage sekker er tunge for de små kroppene. Ved å bruke hoftebeltene disse sekkene har, så tar du bort mye av belastningen som skuldrene får. Jeg anbefaler faktisk at hoftebeltet brukes hver gang sekken brukes, på denne måten blir det en vane, og barna fester hoftebeltet automatisk både ved lette og tunge sekkedager.

Foto: Mari Ekkje Det er fort gjort å kneppe på hoftebeltet
Foto: Mari Ekkje
Det er fort gjort å kneppe på hoftebeltet

 

Egen erfaring med tung sekk hengende på skuldrene…
Tenk deg selv når du går med en tung tursekk. Om du da ikke bruker selve hoftebeltet, får du all tyngden på skuldrene dine. Etterhvert blir det både sårt og vondt for skuldrene, ja til og med både nakke og rygg og bære sekken.

Som voksen kan det faktisk være en god løsning å bruke en liten sekk med hoftebelte til og fra jobb, det er en fin avlastning for kroppen i hverdagen. Også går vi jo foran som et godt eksempel for barna våre 😉

god-sekk-voksne-barn
Foto: Mari Ekkje
En god sekk for oss voksne er ikke så dumt å frakte pc og jobbgreier i heller.

Ut på tur i barnehage, SFO og skole?
Dette med å kneppe på hoftebeltet kan også være en fin påminnelse for dere som jobber med barn både i barnehage, SFO og skole. Vært litt på barna med det i starten, så går det av seg selv etter en liten stund.

Jeg tror at ved å lære gode vaner som dette fra barneårene er vi med på å påvirke en SUNN kroppsholdning og forebygge senere plager i muskler og ledd.

Andre relaterte saker:
Kan vesken din være skylden til en vond skulder eller nakke? 

holdningsekspert-naprapat-tung-veske Når vi bærer en veske, uansett om du har den på ene skulderen eller hengende på en underarmen, heiser vi automatisk opp skulderen på den siden vesken bæres. Over tid blir dette en statisk belastning som skaper trøtte og slitne muskler.

 

 

Slik unngår du nakkeplager ved nettbrettbruk!

nettbrett-bruk-hos-barn Både store og små opplever nakkeplager ved nettbrettbruk. Ved litt kunnskap kan du lett unngå unødvendige plager i nakken og hodepine.

 

 

Vennlig hilsen
Monica


Publisert

i

, ,

av

Stikkord: